img style=

Dropship – start butikk uten startkapital!

Written by qtmedia

Topics: Salg, Uncategorized

Ja, det er faktisk mulig å starte egen nettbutikk uten kapital.
I denne artikkelen skal vi gå gjennom konseptet og veie fordeler og ulemper opp mot hverandre.

dropshipping

Hva er dropshipping?
Dropship er ganske enkelt og flere foretak har omsatt for millioner ved hjelp av dropship leverandører.
Det første du trenger er en leverandør, vi kan anbefale www.dropshipnorge.no. Du vil da få tilgang til ett utvalg varer du kan selge videre, du bestemmer selv hvilken pris du skal selge varene videre for.
Når du får inn en bestilling fra din kunde tar du mot betalingen og sender bestillingen videre til dropshipnorge.no. Du betaler for varen din og beholder differansen mellom innkjøpsprisen og utsalgsprisen din. Dropshipnorge pakker og sender varene direkte til kunden din, du vil få din egen logo på kvitteringer og kunden vil aldri vite hvor varene blir sendt fra.

Fordelene?
Du slipper å tenke på logistikk, lager , innkjøp og pakking. Du kan konsentrere deg om å bygge opp din egen virksomhet og fokusere på markedsføring, merkevarebygging og salg.
Det er liten til ingen risiko med tanke på feilinvesteringer og du slipper egenkapital. DropshipNorge har nesten alle varene på lager i Norge og sender varene innen 24 timer.

Ulempene?

Noen av ulempene er at du mister litt kontroll over deler av prosessen fra bestilling til levering, så det er viktig å finne en leverandør du kan stole på.
Det finnes en del butikker på nettet som baserer seg på dropship, disse bruker som oftest leverandører fra Kina. Da øker risikoen en god del og det oppstår flere problemstillinger.
Leveringstiden fra Kina er 14-30 dager og det kan få mange kunder til å tenke seg om før de handler.

Det oppstår også andre problemstillinger om du velger en utenlandsk leverandør. Du mister en del rettigheter som Norske forbrukere og bedrifter har krav på, tenk deg at du selger ett produkt for 700,- som går i stykker. Da må du først sende det til Kina (2-4 uker) så må produktet sjekkes før nytt produkt blir sendt tilbake til Norge. I tillegg til leveringstid på opptil 8 uker koster frakten mange hundre kroner.
Så det er mange elementer du bør vurdere når du skal velge deg leverandør.

Du må registrere ett enkeltmannsforetak for å kunne selge varer lovlig, det gjør du enkelt på www.brreg.no

For å oppsummere litt så lister jeg opp de viktigste punktene du må vurdere hvis du skal starte med dropshipping:

* Valg av leverandør – Norsk eller utenlandsk?
* Kort eller lang leveringstid?
* Hvordan skal du selge produktene dine? nettbutikk, rubrikkannonser, facebook eller qxl?

Arbeidehjemmefra.no kan tilby oppsett av enkle salgs løsninger og moderne nettbutikker. Vi tilbyr også hosting og vedlikeholdsavtaler på nettsidene slik at du ikke behøver å bekymre deg for den tekniske biten.

Skriv gjerne i kommentarfeltet eller send en e-post om du har innspill til denne artikkelen.

Selg gull

Leave a Comment Her er din sjanse til å bli hørt!